top of page

Nieuwbouwproject

Voorstelling nieuwbouwproject Nederlandstalige academie Sint-Pieters-Woluwe - 17 mei 2024

De Nederlandstalige academie voor muziek, woord en dans van Sint-Pieters-Woluwe zal in 2026 haar intrek nemen in een gloednieuw gebouw.  De plannen hiervoor zijn intussen gefinaliseerd en werkzaamheden starten begin 2025.

In haar meer dan vijftigjarig bestaan zal de academie binnenkort voor het eerst beschikken over een eigen stek.  “De huidige lokalen zijn niet meer aangepast aan de noden van vandaag.  We zijn dan ook zeer blij dat we ons kwaliteitsvol Nederlandstalig deeltijds kunstonderwijs kunnen onderbrengen in de best mogelijke infrastructuur.”, zegt directeur Joris Verschueren.

De nieuwe campus zal beschikken over een aantal lesstudio’s voor het organiseren van individuele instrumentlessen, een kamermuziekzaal, een aantal grotere leslokalen voor slagwerk- en woordlessen en een polyvalente zaal, die gedeeld wordt met de gemeentelijke basisschool.  Daarnaast krijgt ook de administratie er een nieuwe werkplek. 

Het nieuwe gebouw komt er onder impuls van minister Sven Gatz en de Vlaamse gemeenschapscommissie, die hiervoor een nauwe samenwerking aanging met minister Benjamin Dalle, die vanuit zijn Vlaamse bevoegdheid voor Brussel graag mee zijn schouders zet onder dit project.  “Als gemeente waren we dan ook zeer verheugd met deze opportuniteit en we maakten graag tijd en middelen vrij om dit dossier tot een goed einde te brengen”, zegt schepen Helmut De Vos.

Sven Gatz, Brussels minister en in de VGC bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, kijkt tevreden naar de investeringen van de VGC en de Vlaamse overheid voor de Brusselse academies. “Met 6 bouwdossiers is het investeringsprogramma voor de Brusselse academies een groot succes. De teller staat op 12 miljoen euro, een nog nooit geziene investeringsoperatie voor het deeltijds kunstonderwijs. Voor de gemeentelijke academie van Sint-Pieters-Woluwe betekent de specifiek ontworpen nieuwbouw een grote kwaliteitsverbetering voor de leerlingen, studenten en docenten.”

“We zetten hier in Sint-Pieters-Woluwe de volgende stap in het grote infrastructuurplan voor de Nederlandstalige academies. De duizenden studenten aan het deeltijds kunstenonderwijs barsten van het talent, maar ze hebben goede infrastructuur nodig om hun talenten verder te ontwikkelen. Dit prachtige nieuwe gebouw in Sint-Pieters-Woluwe zal hen daarbij helpen. Het zal niet alleen dienst doen als leerplek voor de kunstenacademies, dit wordt ook een boeiende nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt. Ik ben bijzonder tevreden dat we samen met de VGC deze forse investeringen in de academies hebben kunnen realiseren", aldus Vlaams minister Benjamin Dalle, bevoegd voor Brussel, jeugd, media en armoedebestrijding.

De Nederlandstalige academie voor muziek, woord en dans van Sint-Pieters-Woluwe is een instelling voor deeltijds kunstonderwijs met 420 leerlingen en 50 leerkrachten, met leslocaties op negen vestigingsplaatsen.  Ze biedt lessen aan in drie disciplines: muziek, woordkunst en dans. 

Het project wordt voorgesteld op vrijdag 17 mei om 16u30 op de site van de academie, Henri Vandermaelenstraat 61, 1150 Sint-Pieters-Woluwe.  Het dossier wordt toegelicht door het architectenbureau, Vlaams minister voor Brussel, Benjamin Dalle, en Brussels minister en VGC-collegelid, bevoegd voor onderwijs en scholenbouw, Sven Gatz.

|CONTACT|

Arnaud Despiegelaere

T  +32 2 773 05 38  | M +32 494 50 11 15  

Administration communale de #WOLUWE1150 | Gemeentebestuur #WOLUWE1150

Responsable Communication de Monsieur Benoît Cerexhe, Bourgmestre de Woluwe-Saint-Pierre
Communicatieverantwoordelijke van Meneer Benoît Cerexhe, Burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe

Straatkant.png
Achterkant.png
Straatkant 2.png
Kamermuziekzaal.png

Lees hier meer over het project op de website van minister Sven Gatz.

Lees hier meer over het project op de facebookpagina van minister Benjamin Dalle.

Lees hier meer over het project op de website van Bruzz.

bottom of page