top of page

Danslab

Hedendaagse dans is een dansstijl die zich, tot op de dag van vandaag, constant herdefinieert waardoor het een zeer breed landschap vormt met verschillende invloeden en interpretaties.

In de lessen hedendaags wordt er gestreefd naar een interactieve, speelse en dansante leeromgeving waarin leerlingen vrijheid vinden om eigen bewuste keuzes te maken, een bewegingslandschap te creëren en het eigen kunnen maken van materiaal in de gegeven context. Leerlingen worden uitgedaagd om met hun gehele lichaam en bewustzijn te werken. Een belangrijke sleutel hierin is om op een spelende manier te leren, te onderzoeken, te experimenteren en te creëren om zo instinctieve wegen open te zetten waardoor je een nieuwe weg naar mogelijkheden ontdekt. Daarbij werken we aan dansante combinaties en choreografieën.

Ons lichaam in relatie tot ruimte, tijd, gewicht, flow, kracht en expressie zijn handvaten en vaardigheden die context bieden in de les, waarbij we ademhaling, kwaliteit en dynamiek niet mogen vergeten. Er wordt gewerkt op techniek, vloerwerk, improvisatie en/of compositie. Het groepsgevoel, het werken met je klasgenoten, elkaar inspireren en dans met elkaar delen is een belangrijk aspect in de lessen. Tweejaarlijks werken we naar een toonmoment vol met dans en publiek!

In de lessen kan je je verwachten aan enthousiasme, positiviteit, dansplezier en een persoonlijke aanpak!

Dance Team

praktisch:

2,5u per week

vanaf 12 jaar

gedurende 3 jaar

bottom of page