top of page

Dansinitiatie

Kleuterdans (5 jaar)
Word je 5 jaar vóór 31 december van het lopende schooljaar, dan kan je starten in de cursus kleuterdans. De kinderen maken spelenderwijs kennis met de basisprincipes van dans waarin de belevingswereld centraal staat.

We werken aan lichaamshouding, expressie, coördinatie, muzikaliteit, ritmegevoel en vrijheid in beweging. Er is oog voor elk individu en natuurlijk staat het dansplezier voorop!

Dansinitiatie (6 en 7 jaar)

In de lessen dansinitiatie gaan we spelenderwijs aan de slag met leerlingen vanaf 6 jaar. Er wordt een positieve en interactieve leeromgeving gecreëerd waarin leerlingen zich vrij en vertrouwd voelen om te ontdekken en te experimenteren. We gaan nieuwe ervaringen aan door samen te werken en door elkaar te inspireren! Fantasie, plezier, dansbeleving, spel en creativiteit staan voorop. 

We werken vanuit verschillende thema’s met inspirerende muziek waarin we op ontdekkingstocht gaan naar de bewegingsmogelijkheden van ons lichaam in relatie tot ruimte- tijd- kracht- flow- expressie. Door dansen, oefeningen, verplaatsingen en improvisaties werken we aan verschillende basisvaardigheden zoals lichaamshouding en bewustzijn, muzikaliteit, coördinatie, flexibiliteit en kracht. 

Het vak dansinitiatie is tevens ook de voorbereiding op de doorstroming naar de tweede graad. Er wordt een grondige basis gelegd met zowel aandacht voor de klassieke als de hedendaagse dans.

Afro-Amerikaanse jongeren aan het dansen

praktisch:

1u per week

vanaf 5 jaar

gedurende maximaal 3 jaar

bottom of page