top of page

LEER ONZE LEERKRACHTEN BETER KENNEN

Maxime snaterse

MAXIME SNATERSE

Maxime Snaterse - Pianiste (2).jpg

Maxime Snaterse, geboren in Nederland in 1996, sloot in 2018 haar Bachelor of Music cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle, waar ze les kreeg van Frank van de Laar, en twee jaar later haar Master of Music, met de hoogste onderscheiding. Recent heeft ze een tweede diploma Master of Music behaald met het hoogst mogelijke resultaat aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar ze les kreeg van Aleksandar Madžar.

Maxime is een veelzijdig pianiste en treedt regelmatig op, solo maar ook als kamermusicus in verschillende bezettingen. Ze heeft meerdere malen als solist met orkest opgetreden, o.a. met het ArtEZ Symfonieorkest o.l.v. Joost Smeets en het Amphion Collectief. Tevens is ze sinds 2022 pianist bij Vrienden van het Lied, maakte ze deel uit van de Jonge Meesters Wilp, en heeft ze meegewerkt aan enkele interessante kunstprojecten. Als voorbeeld in 2020 de uitvoering van muziektheatervoorstelling 'Graven' samen met acteur Greg Nottrot van het Nieuw Utrechts Toneel. Daarnaast was ze prijswinnaar bij meerdere concoursen, zowel solo piano (o.a. Steinway Pianoconcours, Prinses Christina Concours) als met haar ensembles, heeft ze masterclasses gevolgd bij gerenommeerde pianisten als Bernd Goetzke, Lars Vogt en Pascal Devoyon, en nam ze deel aan internationale zomercursussen (o.a. The International Holland Music Sessions in Bergen, Internationale Mozarteum Sommerakademie in Salzburg). Om haar eigen opgedane kennis en kunde over te brengen op anderen is ze momenteel naast haar uitvoerende activiteiten werkzaam als pianodocent bij verschillende muziekacademies in Brussel.

Naast haar muzikale activiteiten studeerde Maxime in 2019 af van haar bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en heeft zij in 2020 haar Master Business Administration cum laude afgerond.

www.maximesnaterse.com

Aurelia Boven

AURELIA BOVEN

boven_aurélia.jpg

Aurélia Boven behaalde haar diploma aan het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles in de klas van Edmond Baert. Ze is zowel cellolerares aan de Hoofdstedelijke Academie van Brussel als aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Sint-Pieters-Woluwe  afdeling Wezembeek-Oppem. Ook is ze verbonden aan het Mago-Antwerpen en de Academie de musique de Braine l'Alleud. Samen met Michel Berckmans is Aurélia medeoprichter van het Orchestre de violoncelles. Hiermee hebben ze verschillende projecten gecreëerd zoals D'Où vient la lumière qui ne s'éteint jamais, Bulle d'Air, etc. In samenwerking met Michel Berckmans, Alain Gilbert en Joêlle Van Hee zijn er ook 2 cd's (kinderliederen) opgenomen: Uppshala en Uppshala Lukula. Met het Aura trio (strijktrio) heeft ze ook rond verschillende projecten van hedendaagse muziek in Kindertheaters gewerkt.

Verder speelt ze in enkele ensembles zoals Quayna, onder leiding van Abid Bahri waar ze enkele cd’s mee opgenomen heeft (Au gré du Oud, Quayna).

Inge Fouquaet

INGE FOUQUAET

Inge Fouquaet.jpeg

Inge Fouquaet (1974) kreeg haar eerste vioollessen in de muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe bij de heer Dirk Lippens in 1982. Verder volgde ze les bij oa Frans Vos en Marleen Vandaele. Zij studeerde verder aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Bernadette Bracke en behaalde er de eerste prijs notenleer en de meestergraad Viool. Sindsdien is ze vast verbonden aan de muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe, waar ze de cursussen Viool, MCV en Groepsmusiceren geeft, alsook in de afdelingen Wezembeek-Oppem en Kraainem.

In 1999 speelde ze viool in het orkest van de musical The Phantom of the Opera te Antwerpen. Sinds 2000 is ze tevens freelance violiste en speelde ze onder meer bij het Vlaams Radio Orkest, The Belle Epoque Orchestra, Papageno, het Orkest der Lage Landen en The Lou Roman Band. Daarnaast werkt ze sinds 2005 samen met het Vlaams Muziek Theater.

Zij is zeer vertrouwd met musical, operette en opera en neemt regelmatig deel aan producties zoals Gladiator Live van de European Philharmoniker. Ze was er ook bij toen Ennio Morricone de European Philharmoniker dirigeerde op 22/12/2012 in het Antwerps Sportpaleis.

Inge speelt regelmatig met diverse strijkkwartetten en strijkorkesten bij de begeleiding van koren die onder andere Bach, Mozart, Brahms en Orff vertolken in binnen- en buitenland.

Sergej Gratchev

SERGEJ LEONIDOVITSCH GRATCHEV

Sergei Gratchev behaalde zijn meester-diploma in 1994 aan het Staatsconservatorium van Saratov en zijn tweede meester-diploma aan het Conservatorium van Antwerpen. In 2003 verwierf hij het laureaatsdiploma aan de Koninklijke Beiaardschool ´Jef Denyn´ te Mechelen. Hij werd laureaat en is winnaar van meerdere internationale wedstrijden.

Momenteel werkt hij als leraar accordeon in academies te Brussel en Antwerpen, als stadsbeiaardier te Hulst, als gastdocent accordeon, koordirectie en orkestdirectie aan Middlebury College en Wellesley College (Verenigde Staten van Amerika). Bovendien is hij daar ook ‘musiсian in residenсe’.

Hij nam deel aan verschillende TV- en radioprogramma’s en trad op in België, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Portugal, Luxemburg, Engeland, Rusland, Canada en de Verenigde Staten.

PHILIPPE LA GRAPPE-DOMINICUS

PHILIPPE LA GRAPPE-DOMINICUS

Philippe La Grappe-Dominicus (1962) heeft sinds 2007 zijn carrière als tandarts laten varen om zich volledig te kunnen wijden aan zijn gitaar-passie. Naast de academische opleiding klassieke gitaar en het behalen van een pedagogisch diploma specialiseerde hij zich verder in andere gitaartechnieken (fingerstyle, flatpicking). Sinds 2008 geeft hij gitaarles en brengt zo zijn passie over aan jong en oud, met niet alleen een luisterend oor voor de muziek maar ook voor de leerling- muzikant.

Daarnaast treedt hij al sinds zijn jongere jaren op als singer-songwriter op diverse locaties in België en Nederland. Inmiddels verschenen er drie cd’s op de markt met zowel cover muziek als eigen composities.

Daniele Piana
foto danielle.png

DANIELLE PIANA

Danielle Piana behaalde aan de universteit van Gent ‘Master of Arts’ en dit in de afstudeerrichting Uitvoerende muziek. Zoals ze zelf het lesgeven omschrijft: “Leerlingen en studenten vormen is mijn passie, in orgel, piano, zang, kamermuziek, koor en orkest.”

Mavroudes Troullos

TROULLOS MAVROUDES

Mavroudes Troullos (° 1992) is een hoogopgeleide fagottist die zich onderscheidt door zijn muzikale gevoeligheid en maturiteit. Hij werd geboren in een familie van musici.

Hij ontving de 1ste prijs in de ''Amsterdam Grand Prize Virtuoso'' International Music Competition 2019 (Nederland), de 1ste prijs in de ''Paris Grand Prize Virtuoso'' International Music Competition 2019 (Frankrijk), de 1ste Prijs in de ''London Grand Prize Virtuoso'' International Music Competition 2019 (UK), de 2de Prijs in de ''North International Music Competition'' 2018 (Zweden), de ''Horlait-Dapsens Award'' 2018 (België), en is benoemd tot ''Ambassadeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel'' 2008.

Hij gaf recitals in grote concertzalen zoals het Amphitheater van de Philharmonie in Parijs, de Elgar Room van de Royal Albert Hall en de Kleine Zaal van Concertgebouw Amsterdam.

 Hij trad op als solist met het Cyprus Youth Symphony Orchestra, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en trad op in gerenommeerde festivals als Festival Radio France Occitanie Montpellier.

Mavroudes was op 21-jarige leeftijd 2e hoofdfagottist bij de Griekse Nationale Opera.  Hij was ook plaatsvervangend musicus bij het Kamerata Armonia Atenea Orchestra, het Cyprus Symphony Orchestra, het Brussels Philharmonic, het Belgisch Nationaal Orkest en de Koninklijke Muntschouwburg.

 Sinds 2018 is hij docent fagot en kamermuziek aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Pieters-Woluwe Brussel.

Zijn professionele ervaring omvat ook talloze radio-opnames in Duitsland, Cyprus en België.

Mavroudes Troullos heeft een diploma fagot van het Conservatorium voor Muziek en Drama in Athene (docent: G. Faroungias), een Bachelor diploma van de Hochschule fur Musik und Theater, Leipzig (docent: J.M. Thome) en een Master diploma van het Koninklijk Conservatorium Brussel (docent: L. Loubry).

Hij is doctoraatsonderzoeker in de Kunsten aan de LUCA School of Arts in samenwerking met de KU Leuven en vele grote levende componisten hebben werken aan hem opgedragen waronder Philippe Hersant.

Mavroudes Troullos' recitalpartners zijn Lily Maisky - piano, Roberta Brambilla - harp en voor het seizoen 2021/22 is hij Artist-In-Residence van Antwerpen Camerata met een tournee door heel België.

 

 

troullos_mavroudes_edited.jpg
Annelies Boodts
annelies.jpg

Annelies Boodts speelde dwarsfluit toen ze acht was en begon op veertienjarige leeftijd met harp bij Annemie Neuhard.

In 1996 begon ze haar opleiding aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent bij Arielle Valibouse en nadien aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam bij Erika Waardenburg, waar ze in 2002 met grote onderscheiding haar Master Diploma behaalde.

Ze werd laureaat van het “Concours International de Harpe Félix Godefroid” in Namen en van het internationaal “UFAM Concours” in Parijs.

Ze is een veel gevraagde harpiste bij diverse ensembles en orkesten, waaronder het Spectra Ensemble, Champ d’Action, het Collectief, Arco Baleno, Antwerp Symhony Orchestra, Brussels Philharmonic, Opera-Ballet Vlaanderen, het Symfonieorkest van de Munt, het Symfonieorkest van Vlaanderen, l'Opéra Royal de Wallonie, het Sinfonieorchester Aachen (D), de Philharmonie Zuidnederland (NL), Orchestre Philharmonique de Lille (F).

Tussen 2009 en 2012 was ze gastharpiste van het Nationaal Orkest van Uruguay, La Orquesta Filarmonica de Montevideo (UY) en in het Orquesta Estable del Colon in Buenos Aires (AR).

Annelies is lerares harp aan de Muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe en sinds 2006 als solo-harpiste verbonden aan het Orchestre Philharmonique Royal de Liège.

Ze musiceert in kamermuziekverband met het Scarlet-trio (fluit,altviool, harp) en het trio BAS (contrabas, piano en harp).

In 2016 werd ze laureaat van de Cultuurprijzen van haar geboortestad Sint-Niklaas.

Stefanie Troffaes

STEFANIE TROFFAES

Stefanie Troffaes studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze in 2014 afstudeerde bij Barthold Kuijken (traverso) en Bart Coen (blokfluit). Naast gepassioneerd docent is Stafanie als freelance muzikant internationaal actief bij gerenommeerde ensembles waaronder Les Talens Lyriques (Christophe Rousset), Gli Angeli Genève (Stephan MacLeod), Les Muffati, B’Rock, Il Convito (Maude Gratton), Les Timbres, Bach Concentus, Concert D'Astrée (Emanuelle Haïm) en Insula Orchestra (Laurence Equilbey).

De voorbije jaren gaf ze recitals in schitterende concertzalen waaronder Bozar, Concertgebouw Brugge en Amuz.

Stefanie verleende ook haar medewerking aan heel wat cd-opnames en in 2016 kwam haar eerste solo album uit met sonates voor traverso en klavecimbel van J.S. Bach (label Paraty) samen met klavecinist Julien Wolfs.

 

website: www.stefanietroffaes.com

troffaes_stefanie.jpg
ramon van merkenstein

RAMON VAN MERKENSTEIN

In 2017 behaalde Ramon van Merkenstein zijn diploma contrabas jazz aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij les kreeg van onder andere Bart De Nolf en Christophe Wallemme.  Hij is bandleider van het Ramon van Merkenstein Trio en daarnaast speelt hij in verschillende bands en projecten, waaronder Archipélagos, Songs Between Two Lands, Soul’s Spring en Holly Blue

 

De basgitaar en de contrabas zijn prachtige instrumenten.  Met veel plezier laat Ramon zijn leerlingen deze instrumenten ontdekken.

van merkenstein_ramon_edited_edited.jpg
olivier wery

OLIVIER WERY

Olivier Wery, 1973, studeerde in 2003 af aan het conservatorium Luca Leuven. Hij volgde eerst les bij Kris Duerinckx, aan de muziekschool Jazzstudio Antwerpen, daarna bij Stephane Galland, Dre Pallemaerts en Billy Hart. Hij heeft het genoegen gehad te spelen met sommige van de beste Belgische musici zoals Fabien Degryse, Robin Verheyen, Chris Mentens, Peter Hertmans, Steven Delannoye, Jean Paul Estievenart, om er maar een paar te noemen.

wery%20olivier_edited.jpg
bottom of page