top of page

LEER ONZE LEERKRACHTEN BETER KENNEN

LUC BATAILLIE

LUC BATAILLIE 

bataillie_luc_edited.jpg

In 1978 was hij medestichter van de toenmalige kamermuziekformatie Het Orchidee Ensemble en is

vandaag actief als altviolist in het Mechels Kamerorkest en het Trio Adelfoi. Hij is ook organist van dienst in
de parochiekerk van De Pinte. Verder is hij nog erg actief als componist en schrijft hij werken voor verschillende instrumentale bezettingen en koorwerken en geeft hij extra aandacht aan kunstliederen (zang met piano) op
Nederlandse tekst. En zijn composities hebben succes, want zo heeft hij verschillende VerDi-keurmerk prijzen
ontvangen voor zijn werken Het Warm Onthaal voor trompet en piano, Memento voor sopraanblokfluit en
piano en Eén minuutje voor viool en piano. Voor het Algemeen Nederlands Zangverbond won hij in 2017 de
compositie wedstrijd met Mijn Prachtig Vlaanderen waar ik zo van hou. Voor de nieuwe CD van Radio Klara,
Fingerprints IV, is hij in 2022 geselecteerd met Brevier.

Anker 1
Aurelia Boven

AURELIA BOVEN

boven_aurélia.jpg

Aurélia Boven behaalde haar diploma aan het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles in de klas van Edmond Baert. Ze is zowel cellolerares aan de Hoofdstedelijke Academie van Brussel als aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Sint-Pieters-Woluwe  afdeling Wezembeek-Oppem. Ook is ze verbonden aan het Mago-Antwerpen en de Academie de musique de Braine l'Alleud. Samen met Michel Berckmans is Aurélia medeoprichter van het Orchestre de violoncelles. Hiermee hebben ze verschillende projecten gecreëerd zoals D'Où vient la lumière qui ne s'éteint jamais, Bulle d'Air, etc. In samenwerking met Michel Berckmans, Alain Gilbert en Joêlle Van Hee zijn er ook 2 cd's (kinderliederen) opgenomen: Uppshala en Uppshala Lukula. Met het Aura trio (strijktrio) heeft ze ook rond verschillende projecten van hedendaagse muziek in Kindertheaters gewerkt.

Verder speelt ze in enkele ensembles zoals Quayna, onder leiding van Abid Bahri waar ze enkele cd’s mee opgenomen heeft (Au gré du Oud, Quayna).

Olivia Delbeke

OLIVIA DELBEKE

Olivia Delbeke werd geboren in 1998. In 2021 behaalde ze haar bachelordiploma ‘Muziekpedagogie’. Ze volgde eerst een bachelor ‘Muziektheorie en -schriftuur’ aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Omwille van haar bredere interesse in de kunsten en haar passie hiervoor te willen doorgeven aan anderen, koos Olivia ervoor om muziekpedagoge te worden. Ze is dan ook een veelzijdige muzikante die al van jongs af aan verschillende instrumenten bespeelt en zingt. Daarnaast acteert en danst ze ook graag en speelt af en toe in musicals. Momenteel maakt ze haar studies als muziekpedagoge af aan LUCA Lemmens te Leuven. Ze volgt hier de Educatieve Master in Muziek en Podiumkunsten. 

INGE FOUQUAET

Inge Fouquaet
Inge Fouquaet.jpeg

Inge Fouquaet (1974) kreeg haar eerste vioollessen in de muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe bij de heer Dirk Lippens in 1982. Verder volgde ze les bij oa Frans Vos en Marleen Vandaele. Zij studeerde verder aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Bernadette Bracke en behaalde er de eerste prijs notenleer en de meestergraad Viool. Sindsdien is ze vast verbonden aan de muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe, waar ze de cursussen Viool, MCV en Groepsmusiceren geeft, alsook in de afdelingen Wezembeek-Oppem en Kraainem.

In 1999 speelde ze viool in het orkest van de musical The Phantom of the Opera te Antwerpen. Sinds 2000 is ze tevens freelance violiste en speelde ze onder meer bij het Vlaams Radio Orkest, The Belle Epoque Orchestra, Papageno, het Orkest der Lage Landen en The Lou Roman Band. Daarnaast werkt ze sinds 2005 samen met het Vlaams Muziek Theater.

Zij is zeer vertrouwd met musical, operette en opera en neemt regelmatig deel aan producties zoals Gladiator Live van de European Philharmoniker. Ze was er ook bij toen Ennio Morricone de European Philharmoniker dirigeerde op 22/12/2012 in het Antwerps Sportpaleis.

Inge speelt regelmatig met diverse strijkkwartetten en strijkorkesten bij de begeleiding van koren die onder andere Bach, Mozart, Brahms en Orff vertolken in binnen- en buitenland.

Sergej Gratchev

SERGEJ LEONIDOVITSCH GRATCHEV

Sergei Gratchev behaalde zijn meester-diploma in 1994 aan het Staatsconservatorium van Saratov en zijn tweede meester-diploma aan het Conservatorium van Antwerpen. In 2003 verwierf hij het laureaatsdiploma aan de Koninklijke Beiaardschool ´Jef Denyn´ te Mechelen. Hij werd laureaat en is winnaar van meerdere internationale wedstrijden.

Momenteel werkt hij als leraar accordeon in academies te Brussel en Antwerpen, als stadsbeiaardier te Hulst, als gastdocent accordeon, koordirectie en orkestdirectie aan Middlebury College en Wellesley College (Verenigde Staten van Amerika). Bovendien is hij daar ook ‘musiсian in residenсe’.

Hij nam deel aan verschillende TV- en radioprogramma’s en trad op in België, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Portugal, Luxemburg, Engeland, Rusland, Canada en de Verenigde Staten.

PHILIPPE LA GRAPPE-DOMINICUS

PHILIPPE LA GRAPPE-DOMINICUS

Philippe La Grappe-Dominicus (1962) heeft sinds 2007 zijn carrière als tandarts laten varen om zich volledig te kunnen wijden aan zijn gitaar-passie. Naast de academische opleiding klassieke gitaar en het behalen van een pedagogisch diploma specialiseerde hij zich verder in andere gitaartechnieken (fingerstyle, flatpicking). Sinds 2008 geeft hij gitaarles en brengt zo zijn passie over aan jong en oud, met niet alleen een luisterend oor voor de muziek maar ook voor de leerling- muzikant.

Daarnaast treedt hij al sinds zijn jongere jaren op als singer-songwriter op diverse locaties in België en Nederland. Inmiddels verschenen er drie cd’s op de markt met zowel cover muziek als eigen composities.

Daniele Piana
foto danielle.png

DANIELLE PIANA

Danielle Piana behaalde aan de universteit van Gent ‘Master of Arts’ en dit in de afstudeerrichting Uitvoerende muziek. Zoals ze zelf het lesgeven omschrijft: “Leerlingen en studenten vormen is mijn passie, in orgel, piano, zang, kamermuziek, koor en orkest.”

Jana Pieters

JANA PIETERS

Na haar talenstudies aan de Universiteiten van Gent en Leuven, studeerde de Gentse sopraan Jana Pieters zang bij bas-bariton Marcos Pujol aan de School of Arts te Gent, waar ze in 2018 afstudeerde met grootste onderscheiding. Tijdens haar opleiding verloor ze haar hart vooral aan de barokmuziek. Ze had het geluk om reeds samen te mogen werken met gerenommeerde vocale coaches en artiesten uit deze wereld, zoals onder meer Delphine Galou, Dominik Wörner, An Cnop, Bart Vandeweghe, Sofie Vanden Eynde, Florian Heyerick, Erik Van Nevel, Jan De Vlieger, Georg Nigl, Lionel Meunier e.a....

Jana leende haar stem reeds aan verschillende professionele ensembles zoals Imago Mundi, Ex Tempore, Currende, Le Pavillon de Musique, La Hispanoflamenca, Les Goûts Authentiques, Vox Luminis en Il Gardellino. Ze werkte tevens mee aan verschillende opnames met muziek van o.a. Telemann, Graupner, Rolle en Sarcuni. Nog tijdens haar studies won ze de publieksprijs tijdens de eerste aan zang gewijde editie van het barokconcours Concours Corneille te Rouen, georganiseerd door Le Poème Harmonique.

Foto Pieters Jana.jpeg
Stefanie Troffaes

TROULLOS MAVROUDES

Mavroudes Troullos (° 1992) is een hoogopgeleide fagottist die zich onderscheidt door zijn muzikale gevoeligheid en maturiteit. Hij werd geboren in een familie van musici.

Hij ontving de 1ste prijs in de ''Amsterdam Grand Prize Virtuoso'' International Music Competition 2019 (Nederland), de 1ste prijs in de ''Paris Grand Prize Virtuoso'' International Music Competition 2019 (Frankrijk), de 1ste Prijs in de ''London Grand Prize Virtuoso'' International Music Competition 2019 (UK), de 2de Prijs in de ''North International Music Competition'' 2018 (Zweden), de ''Horlait-Dapsens Award'' 2018 (België), en is benoemd tot ''Ambassadeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel'' 2008.

Hij gaf recitals in grote concertzalen zoals het Amphitheater van de Philharmonie in Parijs, de Elgar Room van de Royal Albert Hall en de Kleine Zaal van Concertgebouw Amsterdam.

 Hij trad op als solist met het Cyprus Youth Symphony Orchestra, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en trad op in gerenommeerde festivals als Festival Radio France Occitanie Montpellier.

Mavroudes was op 21-jarige leeftijd 2e hoofdfagottist bij de Griekse Nationale Opera.  Hij was ook plaatsvervangend musicus bij het Kamerata Armonia Atenea Orchestra, het Cyprus Symphony Orchestra, het Brussels Philharmonic, het Belgisch Nationaal Orkest en de Koninklijke Muntschouwburg.

 Sinds 2018 is hij docent fagot en kamermuziek aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Pieters-Woluwe Brussel.

Zijn professionele ervaring omvat ook talloze radio-opnames in Duitsland, Cyprus en België.

Mavroudes Troullos heeft een diploma fagot van het Conservatorium voor Muziek en Drama in Athene (docent: G. Faroungias), een Bachelor diploma van de Hochschule fur Musik und Theater, Leipzig (docent: J.M. Thome) en een Master diploma van het Koninklijk Conservatorium Brussel (docent: L. Loubry).

Hij is doctoraatsonderzoeker in de Kunsten aan de LUCA School of Arts in samenwerking met de KU Leuven en vele grote levende componisten hebben werken aan hem opgedragen waronder Philippe Hersant.

Mavroudes Troullos' recitalpartners zijn Lily Maisky - piano, Roberta Brambilla - harp en voor het seizoen 2021/22 is hij Artist-In-Residence van Antwerpen Camerata met een tournee door heel België.

 

 

troullos_mavroudes_edited.jpg

STEFANIE TROFFAES

Mavroudes Troullos

Stefanie Troffaes studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze in 2014 afstudeerde bij Barthold Kuijken (traverso) en Bart Coen (blokfluit). Naast gepassioneerd docent is Stafanie als freelance muzikant internationaal actief bij gerenommeerde ensembles waaronder Les Talens Lyriques (Christophe Rousset), Gli Angeli Genève (Stephan MacLeod), Les Muffati, B’Rock, Il Convito (Maude Gratton), Les Timbres, Bach Concentus, Concert D'Astrée (Emanuelle Haïm) en Insula Orchestra (Laurence Equilbey).

De voorbije jaren gaf ze recitals in schitterende concertzalen waaronder Bozar, Concertgebouw Brugge en Amuz.

Stefanie verleende ook haar medewerking aan heel wat cd-opnames en in 2016 kwam haar eerste solo album uit met sonates voor traverso en klavecimbel van J.S. Bach (label Paraty) samen met klavecinist Julien Wolfs.

 

website: www.stefanietroffaes.com

troffaes_stefanie.jpg
ramon van merkenstein

RAMON VAN MERKENSTEIN

In 2017 behaalde Ramon van Merkenstein zijn diploma contrabas jazz aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij les kreeg van onder andere Bart De Nolf en Christophe Wallemme.  Hij is bandleider van het Ramon van Merkenstein Trio en daarnaast speelt hij in verschillende bands en projecten, waaronder Archipélagos, Songs Between Two Lands, Soul’s Spring en Holly Blue

 

De basgitaar en de contrabas zijn prachtige instrumenten.  Met veel plezier laat Ramon zijn leerlingen deze instrumenten ontdekken.

van merkenstein_ramon_edited_edited.jpg
olivier wery

OLIVIER WERY

Olivier Wery, 1973, studeerde in 2003 af aan het conservatorium Luca Leuven. Hij volgde eerst les bij Kris Duerinckx, aan de muziekschool Jazzstudio Antwerpen, daarna bij Stephane Galland, Dre Pallemaerts en Billy Hart. Hij heeft het genoegen gehad te spelen met sommige van de beste Belgische musici zoals Fabien Degryse, Robin Verheyen, Chris Mentens, Peter Hertmans, Steven Delannoye, Jean Paul Estievenart, om er maar een paar te noemen.

wery%20olivier_edited.jpg
bottom of page