LEER ONZE LEERKRACHTEN BETER KENNEN

 
bataillie_luc_edited.jpg

LUC BATAILLIE 

In 1978 was hij medestichter van de toenmalige kamermuziekformatie Het Orchidee Ensemble en is

vandaag actief als altviolist in het Mechels Kamerorkest en het Trio Adelfoi. Hij is ook organist van dienst in
de parochiekerk van De Pinte. Verder is hij nog erg actief als componist en schrijft hij werken voor verschillende instrumentale bezettingen en koorwerken en geeft hij extra aandacht aan kunstliederen (zang met piano) op
Nederlandse tekst. En zijn composities hebben succes, want zo heeft hij verschillende VerDi-keurmerk prijzen
ontvangen voor zijn werken Het Warm Onthaal voor trompet en piano, Memento voor sopraanblokfluit en
piano en Eén minuutje voor viool en piano. Voor het Algemeen Nederlands Zangverbond won hij in 2017 de
compositie wedstrijd met Mijn Prachtig Vlaanderen waar ik zo van hou. Voor de nieuwe CD van Radio Klara,
Fingerprints IV, is hij in 2022 geselecteerd met Brevier.

 

OLIVIA DELBEKE

Olivia Delbeke werd geboren in 1998. In 2021 behaalde ze haar bachelordiploma ‘Muziekpedagogie’. Ze volgde eerst een bachelor ‘Muziektheorie en -schriftuur’ aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Omwille van haar bredere interesse in de kunsten en haar passie hiervoor te willen doorgeven aan anderen, koos Olivia ervoor om muziekpedagoge te worden. Ze is dan ook een veelzijdige muzikante die al van jongs af aan verschillende instrumenten bespeelt en zingt. Daarnaast acteert en danst ze ook graag en speelt af en toe in musicals. Momenteel maakt ze haar studies als muziekpedagoge af aan LUCA Lemmens te Leuven. Ze volgt hier de Educatieve Master in Muziek en Podiumkunsten. 

 

SERGEJ LEONIDOVITSCH GRATCHEV

Serguei Gratchev behaalde zijn meester-diploma in 1994 aan het Staatsconservatorium van Saratov en zijn tweede meester-diploma aan het Conservatorium van Antwerpen. In 2003 verwierf hij het laureaatsdiploma aan de Koninklijke Beiaardschool ´Jef Denyn´ te Mechelen. Hij werd laureaat en is winnaar van meerdere internationale wedstrijden.

Momenteel werkt hij als leraar accordeon in academies te Brussel en Antwerpen, als stadsbeiaardier te Hulst, als gastdocent accordeon, koordirectie en orkestdirectie aan Middlebury College en Wellesley College (Verenigde Staten van Amerika). Bovendien is hij daar ook ‘musiсian in residenсe’.

Hij nam deel aan verschillende TV- en radioprogramma’s en trad op in België, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Portugal, Luxemburg, Engeland, Rusland, Canada en de Verenigde Staten.

 

PHILIPPE LA GRAPPE-DOMINICUS

Philippe La Grappe-Dominicus (1962) heeft sinds 2007 zijn carrière als tandarts laten varen om zich volledig te kunnen wijden aan zijn gitaar-passie. Naast de academische opleiding klassieke gitaar en het behalen van een pedagogisch diploma specialiseerde hij zich verder in andere gitaartechnieken (fingerstyle, flatpicking). Sinds 2008 geeft hij gitaarles

en brengt zo zijn passie over aan jong en oud, met niet alleen een luisterend oor voor de muziek maar ook voor

de leerling- muzikant. Daarnaast treedt hij al sinds zijn jongere jaren op als singer-songwriter op diverse locaties in

België en Nederland. Inmiddels verschenen er drie Cd’s op de markt met zowel cover muziek als eigen composities.

 

RAMON VAN MERKENSTEIN

In 2017 behaalde Ramon van Merkenstein zijn diploma contrabas jazz aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij les kreeg van onder andere Bart De Nolf en Christophe Wallemme.  Hij is bandleider van het Ramon van Merkenstein Trio en daarnaast speelt hij in verschillende bands en projecten, waaronder Archipélagos, Songs Between Two Lands, Soul’s Spring en Holly Blue

 

De basgitaar en de contrabas zijn prachtige instrumenten.  Met veel plezier laat Ramon zijn leerlingen deze instrumenten ontdekken.

van merkenstein_ramon_edited_edited.jpg
 

JORIS VERCRUYSSE

Joris Vercruysse studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel (klas van Carlos Bruneel) en aan het Institut de Musique et de Pédagogie Namur (klas van Denis-Pierre Gustin). In 2013 werd hij laureaat van Belfius Classics en in 2013 en 2015 won hij de solistenwedstrijd van van Jong Symfonisch Gent (toen Jemoo). Verder werd hij reeds gehuldigd als cultuurlaureaat van de stad Waregem.

Joris Vercruysse_edited.jpg
 

OLIVIER WERY

Olivier Wery, 1973, studeerde in 2003 af aan het conservatorium Luca Leuven. Hij volgde eerst les bij Kris Duerinckx, aan de muziekschool Jazzstudio Antwerpen, daarnabij Stephane Galland, Dre Pallemaerts en Billy Hart. Hij heeft het genoegen gehad te spelen met sommige van de beste Belgische musici zoals Fabien Degryse, Robin Verheyen, Chris Mentens, Peter Hertmans, Steven Delannoye, Jean Paul Estievenart, om er maar een paar te noemen.

wery%20olivier_edited.jpg